Kannanotot

Blogi

18.3.2009 Blogi

Tapasin eilen EPP-ryhmän järjestämässä iltatilaisuudessa vanhan tuttuni Michel Barnierin. Barnier on Ranskan tämänhetkinen maatalousministeri ja ehdolla Euroopan parlamenttiin tulevissa vaaleissa. Tunnen Barnierin ympäristöministeriajoiltani, sillä olimme molemmat ministereinä kun Suomen EU-jäsenyydestä neuvoteltiin.

Barnier on ehdokkaana europarlamenttiin Pariisin alueen vaalipiiristä ja listalla ykkösenä, joten hänen läpimenonsa on varmaa. Michel oli käymässä parlamentilla tutustumassa parlamentin keskeisiin ihmisiin ja toimintaan parin päivän ajan.

Keskustelimme lyhyesti Barnierin kanssa vaalien lisäksi ensi viikonlopun Eurooppa-neuvoston kokouksesta ja meneillään olevasta talouskriisistä. Barnier oli kanssani samoilla linjoilla siitä, että elvytyksessä suuri roolinsa on vihreillä innovaatioilla ja näihin suunnattavilla investoinneilla. Elvytystä ei saa käyttää tekosyynä ympäristö- ja ilmastotekojen lykkäämiselle vaan pikemminkin päinvastoin – suunniteltuja ja vaadittuja investointeja vihreään teknologiaan ja investointeihin tulee tehdä pikimmiten jotta luodaan ympäri Euroopan kipeästi kaivattuja työpaikkoja ja samalla varmistetaan tulevaisuuden talouden rakentuminen kestävälle pohjalle.

Parlamentissa valmistaudutaan jälleen täysistuntoviikkoon, joka pidetään poikkeuksellisesti jo ensi viikolla – vain viikko edellisen jälkeen. Yksi kiihkeimmin keskusteluttavimmista aiheista tulee varmasti olemaan kysymys äänitteiden suoja-ajan pidentämisestä nykyisestä 50 vuodesta 95 vuoteen. Palataan asiaan.

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista