Kannanotot

Blogi

Parlamentti ihmisten hyvinvoinnin asialla

19.12.2008 Blogi

Tällä viikolla parlamentin äänestyksissä toinen tunteita kuohuttanut lainsäädäntöaloite oli keskiviikkona hyväksytty työaikadirektiivi. Äänestyksessä työllisyys- ja sosiaaliasioiden valiokunnan kanta voitti selkeästi neuvoston ja komission ajaman kannan. Tämä tarkoittaa, että parlamentti hyväksyi mm. 48-tunnin enimmäistyörajoitteen neuvoston ehdottaman 60–65 työtunnin sijaan. Lisäksi hyväksyttiin esitys siitä, että päivystysaika työpaikalla lasketaan työajaksi.  Enimmäistyöajan kansallinen venyttämismahdollisuus poistetaan kolmen vuoden sisällä. Jäsenmaille luvattiin siis kolmen vuoden siirtymäkausi, joiden aikana ne voivat vielä joustaa 48-tunnin rajoitteesta. Tämän jälkeen tämä enimmäistyöaikarajoite sitoo kaikkia.

Tämäkin tulos osoittaa sen, että parlamentti on neuvostoa enemmän ihmisten hyvinvoinnin asialla. Neuvostossa ministeri ei esitä omia mielipiteitään, vaan eri intressiryhmien kanssa saavutetun kompromissin. Tätä vastoin parlamentissa edustajat äänestävät omien vakaumustensa ja äänestäjille tekemiensä lupausten mukaisesti.

Parlamentin 3. kerroksessa on eri maiden lahjoittamaa taidetta. Tässä kreikkalaisten antama lahja EU-parlamentille, Brysselissä. Tämän myötä haluan toivottaa sinulle ja läheisillesi rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta!

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista