Kestävä biotekniikka Suomen talouskasvun veturiksi

Kuluvalla viikolla vietettävän Euroopan biotekniikan teemaviikon päätapahtuma järjestetään tänään (3.10.) Finlandia-talolla. Tilaisuuden avannut europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen painotti puheessaan biotekniikan olevan tärkeimpiä suomalaisen kilpailukyvyn valtteja, johon kaivataan kuitenkin lisäpanostusta. ”Tällä alalla on Suomessa äärimmäisen kilpailukykyistä osaamista, mutta panostusta alaan tarvitaan edelleen sekä lainsäädännöstä että rahoituksen osalta.” Alan kestävä kehittäminen tulee Pietikäisen mukaan varmistaa EU-tason lainsäädännöllä. ”Biotekniikan…

Kuluvalla viikolla vietettävän Euroopan biotekniikan teemaviikon päätapahtuma järjestetään tänään (3.10.) Finlandia-talolla.

Tilaisuuden avannut europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen painotti puheessaan biotekniikan olevan tärkeimpiä suomalaisen kilpailukyvyn valtteja, johon kaivataan kuitenkin lisäpanostusta. ”Tällä alalla on Suomessa äärimmäisen kilpailukykyistä osaamista, mutta panostusta alaan tarvitaan edelleen sekä lainsäädännöstä että rahoituksen osalta.”
Alan kestävä kehittäminen tulee Pietikäisen mukaan varmistaa EU-tason lainsäädännöllä. ”Biotekniikan innovaatioille ja biopohjaisille tuotteille tulee laatia Euroopan laajuiset standardit ja vakioidut kestävyyden arviointimenetelmät. Myös yhdessä sovituilla laatusertifikaateilla voitaisiin edistää alan kasvua.”

Europarlamentaarikko muistuttaa, että kierrätysyhteiskunnan rakentaminen tarkoittaa alalle vielä nykyistä aurinkoisempia tulevaisuudennäkymiä.

”Euroopan komissio on arvioinut, että osana Horisontti 2020 -tutkimusohjelmaa voidaan biotalouden sektoreille luoda noin 130 000 työpaikkaa ja 45 miljardin euron lisäarvo vuoteen 2025 mennessä. Tämä on vain rajattu esimerkki siitä, mikä koko alan potentiaali on.”

”Hyviä vetureita biotekniikan ja näin myös Suomen talouskasvulle ovat esimerkiksi clean tech ja lääketieteen innovaatiot, joissa meillä on jo nyt erittäin vahvaa osaamista”, Pietikäinen summaa

Vastaa