Kannanotot

Sirpa sanonut

Yhdenvertaisuusdirektiivi ihmisten Euroopan merkittävin edistysaskel

2.4.2009 Sirpa sanonut

Euroopan parlamentti hyväksyi tänään Brysselin täysistunnossa mietinnön, jolla se ottaa kantaa komission yhdenvertaisuusdirektiiviin. Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen (kok.) näkee yhdenvertaisuusdirektiivin toteutuessaan olevan yksi sosiaalisen ja ihmisten Euroopan tärkeimpiä menestysaskeleita tällä vaalikaudella.

”Direktiiviehdotuksella syrjimättömyyden periaate laajennetaan työpaikoilta palveluiden ja tavaroiden saantiin. Koskiessaan kaikkia ihmisryhmiä ja syrjintäperusteita sekä sisältäessään aktiivisen syrjinnän lisäksi passiivisen syrjinnän lainsäädäntö tulee helpottamaan suunnattomasti miljoonien EU-kansalaisten arkipäivää”, iloitsee Pietikäinen.

Pietikäinen pitää erityisen tärkeänä, että direktiivi kattaa kaikki syrjintäperusteet. ”Vaikka syrjintää kohtaavien ryhmien ja yksilöiden väliset erot ovat suuret, on syrjintään ilmiönä puututtava johdonmukaisesti eri ryhmiä erittelemättä. Pirstaloitunut lähestymistapa asettaisi eri syrjintäperusteet väistämättä eriarvoisiksi ja loisi myös railoja, joihin esimerkiksi monilla eri perusteilla syrjintää kohtaavat ihmiset uhkaisivat pudota”.

Pietikäinen on tehnyt asiassa aktiivista yhteistyötä mm. vammais-, muisti- ja seksuaalivähemmistöryhmien kanssa. ”Niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa suuren ihmisjoukon jokapäiväistä elämää vaikeuttaa näkyvä ja näkymätön syrjintä muodossa tai toisessa. Nykypäivän ihmisoikeuksia ja tasa-arvoa kunnioittavassa yhteiskunnassa tämä ei saa olla mahdollista, vaan jokaisella on oltava tasaveroinen mahdollisuus osallistua yhteiskuntaan. Syrjimättömyys on sivistysyhteiskunnan merkki”, Pietikäinen painottaa.

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista