Kannanotot

Sirpa sanonut

Tiukempi ilmastopolitiikka hillitsi öljyn hinnan nousua ja näin inflaatiota

15.7.2008 Sirpa sanonutVauras Eurooppa Kannanotot

Sirpa Pietikäinen vaati Porissa Euroopan johtavilta teollisuusmailta tiukempia toimenpiteitä inflaation hillitsemiseksi. Korkeilla ruuan ja öljyn hinnoilla on vakavia makroekonomisia seurauksia ja hintojen jatkuvalla kasvulla mahdollisesti dramaattisia seurauksia eri puolilla maailmaa. ”Tilanne on erityisen vakava köyhimmissä maissa, joissa nousevat hinnat vaikuttavat niin kehitykseen kuin poliittiseen vakauteenkin. Euroopan keskuspankin korkopolitiikka on ollut järkevää inflaation hidastamisessa”, totesi Sirpa Pietikäinen.

Sirpa Pietikäinen muistutti, että inflaation hillitseminen on globaali haaste, johon kytkeytyvät laajasti myös muut globaalit ilmiöt. Erityisesti globaali ilmasto- ja kehityspolitiikka tulee kytkeä inflaation torjumiseen ja myös globaalin hintojennousun vaikutusten pehmentämiseen.

Euroopan johtavat teollisuusmaat ovat esimerkillään näyttäneet, että edistyksellinen ilmastopolitiikka palvelee myös taloutta. Unionin esimerkkiä tulisi noudattaa myös maailman muiden johtavien teollisuusmaiden. ”Britannian pääministeri Brown totesi G8-tapaamisen yhteydessä aivan oikein, ettei talouskriisi ole syy höllentää ilmasto- ja kehitystavoitteita, vaan päinvastoin nopeuttaa pyrkimyksiämme”, Pietikäinen painotti.

Kuluttajahinnat ovat nousseet kesän aikana reippaasti niin Euroopassa kuin muuallakin maailmassa. Inflaatio on kiihtynyt maailmanlaajuisesti lähes viisi prosenttia. Tämä tuntuu jo jokaisen kansalaisen kukkarossa. Ruoan hinta on kallistunut 10 prosenttia ja asumiskustannukset seitsemän prosenttia. Tilanteen vakavuudesta viestii se, ettei näin nopeaa inflaation kiihtymistä ole tapahtunut lähes 20 vuoteen”, totesi Pietikäinen Porissa.

**********************

Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen (kok) on tavattavissa Porissa tiistaina, 15.7. Hän on Eetunaukion lavalla klo 10, ja keskustelutilaisuuksissa Porin teatterin kahviossa klo 12 ja 15.

Lisätietoa antavat: europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen; gsm. 050-4666 222 ja erityisavustaja Jukka Tahvanainen; gsm. 040-900 4875

erityisavustaja Jukka Tahvanainen

political assistant for mep Sirpa Pietikäinen

puh. +32-2-283 7264

gsm. +32-488-616 910

sirpa.pietikainen-assistant2@europarl.europa.eu

www.sirpapietikainen.net

Parlement Européen

ASP 8 F 152

Rue Wiertz 60

B-1047 Bruxelles

Belgium

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista