Kannanotot

Sirpa sanonut

Pietikäinen GLOBE EU:n johtoon: Ilmastokomissaaria ei tarvita

25.11.2009 Sirpa sanonut

Sirpa PIETIKÄINEN

Euroopan parlamentin jäsen

Strasbourg, 25.11.2009
Sirpa Pietikäinen GLOBE EU:n johtoon:

”Ilmastokomissaaria ei tarvita”

Kokoomuksen europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen ei kannata erillisen ilmastokomissaarin tehtävän perustamista. Pietikäinen valittiin keskiviikkona Strasbourgissa kansainvälisen parlamentaarikkojen ympäristöyhteistyöjärjestö GLOBE:n europarlamenttiryhmän puheenjohtajaksi.

GLOBE EU:n jäseninä on 84 europarlamentaarikkoa eli reilusti yli kymmenen prosenttia parlamentin jäsenistä. Sirpa Pietikäinen valittiin keskiviikkona GLOBE EU:n puheenjohtajaksi. Hän otti samalla kantaa tulevan komission salkkukaavailuihin.

− En pidä hyvänä erillisen ilmastokomissaarin tehtävän perustamista, sanoi Pietikäinen. Mikäli ilmastokomissaariin päädytään, on hänet syytä sijoittaa ympäristöpääosastolle. Pietikäinen huomautti, että komissaari tarvitsee pääosaston ja valmistelukoneiston. GLOBE EU vetosi viime viikolla lähettämässään kirjeessä samasta asiasta José Manuel Barrosoon.

GLOBE on parlamentaarikkojen kansainvälinen ympäristöjärjestö. Se kokoaa yhteen eri parlamenteissa toimivia kansanedustajia, jotka ovat kiinnostuneita kestävästä kehityksestä sekä ilmaston ja luonnon monimuotoisuuden suojelemisesta. Järjestön perustajajäseniin kuuluu muun muassa USA:n entinen varapresidentti Al Gore.

Lisätietoja:
Sirpa Pietikäinen: +358 50 4666 222, sirpa.pietikainen@europarl.europa.eu
Poliittinen avustaja Pete Pakarinen: +32 488 616910, pete.pakarinen@europarl.europa.eu

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista