Kannanotot

Sirpa sanonut

Kansalaisten kuulemisjärjestelmä vähemmistöjen hyvinvoinnin tae

25.5.2009 Sirpa sanonut

Sirpa Pietikäinen Maailma Kylässä -tapahtumassa:
”Kansalaisten kuulemisjärjestelmä vähemmistöjen hyvinvoinnin tae”

Torstaina 21. toukokuuta vietettiin kansainvälistä kulttuurisen monimuotoisuuden päivää. Kulttuurisen monimuotoisuuden tarjoamat mahdollisuudet parempaan kanssakäymiseen, kansainvälistymiseen, kielitaitoon ja kulttuurien tuntemukseen ovat korvaamattomia, totesi europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen.

Kieltenopetus ja äidinkielten oikeuksien takaaminen ovat kulttuurien välisessä kommunikaatiossa avainasemassa. Yhteiskunnallisen osallistumisen kannalta on välttämätöntä, että kaikille suodaan oikeus äidinkielen ja toisaalta asuinmaansa kielten opiskeluun, Pietikäinen korosti.

EU-rahoitus mahdollistaa suhteellisen suosimisen, jonka avulla vähemmistöjen olemassaoloa voidaan tukea. Tämä yksinään ei kuitenkaan riitä. Tulevaisuuden haasteena ovatkin uusien kielivähemmistöjen kulttuurien ja kielten tukeminen.

Vähemmistöjen paremman edustettavuuden takaamiseksi tarvitaan Euroopan laajuinen kansalaisten kuulemisjärjestelmä, jonka avulla kansalaisten tarpeet voidaan paremmin ottaa huomioon poliittisessa päätöksenteossa, Pietikäinen vaati.

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista