Kannanotot

Sirpa sanonut

Europarlamentaarikkojen EU-kyselytunnit eduskuntaan

11.5.2009 Sirpa sanonut

Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen ehdottaa uudentyyppisen europarlamentaarikkojen EU-kyselytunnin luomista eduskuntaan valtioneuvoston kyselytunnin mallilla. Tällä tavoin kansaa suoraan edustamaan valittujen suomalaisten europarlamentaarikkojen ja kansanedustajien näkemykset tulisivat nykyistä paremmin huomioiduksi, kun Suomen ministerit ja virkamiehet osallistuvat asioiden käsittelyyn EU:ssa.

Suomen hallituksen ja suomalaisten europarlamentaarikkojen välinen riittämätön yhteistyö on tullut selvästi esille kuluvan kevään aikana, totesi Pietikäinen Eurassa. Esimerkki siitä on hänen mukaansa työaikadirektiivin käsittely.

”Suomen hallituksessa ja eduskunnassa ei ole aina muistettu sitä valtaa, mikä Euroopan parlamentilla nykyisin EU-lainsäätäjänä on. Suomalaiset ministerit, virkamiehet ja kansanedustajat eivät aina ole riittävän hyvin perillä siitä, millaisia muutoksia europarlamentissa ollaan EU-lakiesityksiin tekemässä. Tämä on ongelma, koska tällöin Suomen edustajat neuvostossa eivät ehkä voi toimia tehokkaasti”, Pietikäinen sanoi.
”Suomessa on esimerkillinen eduskunnan ja hallituksen välinen valmistelumalli. Kuitenkin europarlamentaarikkojen, kansanedustajien ja ministereiden yhteistyön muodot hakevat vielä muotoaan. Kaikki tahot ovat osaltaan vastuussa vuorovaikutuksen kehittämisestä.”, korosti Pietikäinen.

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista