Kannanotot

Sirpa sanonut

EU:n taattava reilu kuluttajansuoja

29.9.2010 Sirpa sanonut

Euroopan parlamentin talous- ja raha-asiain valiokunta hyväksyi tänään Sirpa Pietikäisen (kok.) valmisteleman lausunnon kuluttajansuojadirektiivistä.

”Markkinoille on ilmestynyt viime aikoina monia uusia ja innovatiivisia finanssialaan liittyviä tuotteita – kuten mikrolainoja matkapuhelimen välityksellä – jotka eivät aina ulotu olemassaolevan finanssialan lainsäädännön piiriin. Siitä huolimatta kuluttajat tarvitsevat reilut pelisäännöt myös tällaisille tuotteille ja palveluille”, totesi Sirpa Pietikäinen.

Pietikäinen korosti, että uuden kuluttajansuojadirektiivin täytyy antaa kuluttajalle riittävä suoja, ja sen on koskettava myös finanssialan palveluita niissä tapauksissa, joita eurooppalainen tai kansallinen erityinen talouslainsäädäntö ei kata.

”Euroopan unionin yritys yhdistää sisämarkkinoiden harmonisointi kuluttajansuojan korkeaan tasoon voidaan saavuttaa nostamalla nykyinen harmonisoinnin minimitaso parhaiden nykyisten kansallisten käytäntöjen suuntaan”, Pietikäinen ehdotti. ”Kun eurooppalaista kuluttajansuojaa jatkossa kehitetään, niin mallia tulisikin ottaa pohjoismaisesta kuluttaja-asiamiesjärjestelmästä.”

”Valmistajan ja myyjän vastuu tuotteiden virheistä vaihtelee tällä hetkellä huomattavasti jäsenmaasta toiseen. Virhevastuujärjestelmää tulisi kehittää tulevaisuudessa niin, että se parantaa kuluttajansuojaa ja kuluttajien luottamusta markkinoita kohtaan. Tämä on reilua sekä kuluttajia että yrittäjiä kohtaan. Lisäksi se edistää kestävää kehitystä.”, Pietikäinen painotti.

Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen
Europarlamentaarikko
Tutustu Sirpaan

Kysy Sirpalta

Kysy Sirpalta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity tukijoukkoihin

Liity tukijoukkoihin

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kannanotoista