Tule mukaan

Politiikka on minun tapani rakastaa maailmaa. Vertaan sitä joskus tiskaamiseen – vaikka kuinka tiskaat, tiskiä tulee aina lisää, mutta ilman tiskaamista keittiö olisi aika karu paikka elää.

EU-vaalit käydään 9. kesäkuuta. Toivon, että voit tulla mukaan tukemaan työni jatkoa vauraan, inhimillisen ja ekologisen Euroopan puolesta. Pienikin tuki tai sananen on suuri asia – kaikkia käsiä Hangosta Utsjoelle tarvitaan. Liity mukaan tästä.

Voit myös tukea kampanjaani lahjoittamalla haluamasi summan joko täällä tai tilisiirrolla tukiyhdistykseni Ihmisten Eurooppa ry:n tilille FI5951031920031518 (Vaara-Karjalan Osuuspankki).

Olehan yhteydessä – laita viestiä tai nykäise hihasta, kun nähdään!

Tulevat tapahtumat löydät täältä.

vauraan, inhimillisen ja ekologisen euroopan puolesta – nyt ja jatkossa

vauras ja turvallinen eurooppa

Maailmassa ja Euroopassa on kuluneen vaalikauden aikana sattunut useita kriisejä. Koronapandemian jälkimainingeissa alkanut Ukrainan sota on osoittanut, kuinka tärkeä turvallisuusrakenne Euroopan unioni on. Yksi EU:n perustavanlaatuisimmista ja tärkeimmistä tehtävistä on huolehtia kansalaistensa turvallisuudesta, ja ainoastaan vauras Eurooppa pystyy siihen.

Politiikassa pitkään toimineena olen nähnyt, kuinka globaali talouskenttä muuttuu yhä nopeammin. Tarvitsemme vahvempaa yhteistyötä, jotta EU pärjää globaalissa kilpailussa. Kilpailukyky edellyttää nopeaa ja tehokasta siirtymistä ympäristöllisesti kestävään talouteen digitalisaation ja innovaatioiden avulla.

Seuraavalla kaudella on tärkeää muun muassa parantaa kilpailukykyä edistämällä kestävää siirtymää, varmistaa strateginen omavaraisuus ja kehittää EU:n sotilaallista turvallisuusyhteistyötä. Lue lisää ajatuksistani täältä.

INHIMILLINEN EUROOPPA

Jokaisella ihmisellä on oikeus elää oikeusvaltiossa, jossa toteutuvat demokratia, moniarvoisuus, kansalaisten perusoikeudet, vapaus, syrjimättömyys, tasa-arvo ja hyvän elämän edellytykset.

Hyvän elämän edellytyksiä ovat asiat kuten laadukas koulutus, kehittyvä, yksilön tarpeisiin vastaava terveydenhuolto, oikeus hyvään hoivaan saavutettavine ja yksilöityine palveluineen sekä kohtuullinen toimeentulo ja reilut työolosuhteet. Meidän täytyy luoda sellainen EU, joka turvaa nämä elämän edellytykset jokaiselle eurooppalaiselle asuinpaikasta riippumatta.

Seuraavalla kaudella on tärkeää jatkaa pitkäjänteistä työtä jokaisen Euroopan eteen. Lisää ajatuksiani täällä.

Ekologinen eurooppa

Yhteiskuntamme ja taloutemme eivät ole ympäristöstä irrallisia vaan elämämme maapallolla on täysin riippuvaista elinvoimaisista ekosysteemeistä ja sopivasta ilmastosta. Turvaamalla elinvoimaisen planeetan ja raaka-aineiden riittävyyden varmistamme myös kestävän ja kilpailukykyisen talouden jatkumisen.

Ilmastonmuutos, luonnon monimuotoisuuden heikkeneminen ja ympäristön saastuminen ovat aikakautemme suurimpia haasteita. Materiaalien ylikulutus on yksi merkittävimpiä syitä ilmastonmuutoksen ja biodiversiteettikadon takana.

Jatkossa on tärkeää edistää kiertotaloutta kaikin keinoin. Lue lisää täältä.

Mitä tuli tehtyä? Kausikertomus 2019-2024

40 sivua tiukkaa asiaa viime lainsäädäntökauden tekemisistäni!

Vaurasta, inhimillistä ja ekologista Eurooppaa – kerron kausikertomuksessa tiivistettynä yksissä kansissa työstäni ja saavutuksistani menneellä Euroopan parlamentin vaalikaudella. Käyhän tutustumassa!

Kausikertomus 2019-2024

SIRPASTA SANOTTUA

 

Olen oppinut tuntemaan Sirpan ahkerana meppinä. Hänen työtään muun muassa talous- ja ympäristöasioiden sekä vähemmistöjen oikeuksien parissa arvostetaan.

Roberta Metsola, Euroopan parlamentin puhemies

 

Sirpa on aidosti välittävä, asioihin perehtyvä ja älykäs tekijä. Luonnon kestävyys ja kestävä kuluttaminen ovat välttämättömyys; Sirpa vakuuttaa laajalla ajattelullaan tulevaisuutta paremmaksi rakentaen. Sirpa kuuntelee ja kiinnostuu ja auttaa muita.

Linda Brandt-Ahde, johtava lastensuojelun sosiaalityöntekijä, Lappeenranta

 

Sirpa on rohkea, asialleen omistautunut poliitikko, jonka kanssa on aina miellyttävä tehdä yhteistyötä.

Eero Heinäluoma, Euroopan parlamentin jäsen (SDP)

 

Sirpa on henkilö, joka on aidosti tukea ja apua tarvitsevien ihmisten sekä yhdenvertaisen ja esteettömän elämän asialla. Hän tunnistaa hyvin kansalaisjärjestöjen ja kansalaisyhteiskunnan merkityksen hyvinvointia ja terveyttä edistävässä työssä. Hän on helposti lähestyttävä henkilö ja mainio yhteistyökumppani.

Janne Juvakka, Invalidiliitto ry:n toimitusjohtaja