Pellolta pöytään – kestävän ruoan strategia

Pellolta pöytään on tärkeä osoitus ruokajärjestelmien tärkeydestä, mutta yksinään riittämätön.

Komissio esittelee kestävän ruoan strategiansa maaliskuussa. Komission mukaan strategia tulee vahvistamaan maanviljelijöiden ja kalastajien mahdollisuuksia hillitä ilmastonmuutosta, suojella ympäristöä ja puolustaa luonnon monimuotoisuutta. Osana strategiaa tullaan vähentämään kemiallisten torjunta-aineiden, lannoitteiden ja antibioottien käyttöä ja riskejä.

Pellolta pöytään on tärkeä osoitus ruokajärjestelmien tärkeydestä, mutta yksinään riittämätön, jos sen päätökset eivät heijastu tulevassa yhteisen maatalouspolitiikan uudistuksessa ja monivuotisessa rahoituskehyksessä. Komission on otettava huomioon kaikki ruokajärjestelmän osa-alueet turvallisuudesta terveellisyyteen ja ekologisuudesta eettisyyteen.

Parlamentti käsittelee yhteisen maatalouspolitiikan uudistusta tämän vuoden aikana. Tällä hetkellä suunnitelma nojaa nykyisenkaltaiseen ruokajärjestelmään, mutta ratkaistaksemme ruokajärjestelmän ongelmat, meidän tulisi siirtyä kokonaan uuteen kestävään ruokajärjestelmään.

Parlamentti keskusteli strategiasta torstaina. Voit kuunnella täysistunnossa käyttämäni puheenvuoron täältä.

Tämän ja muita täysistuntoviikon aiheita löydät uutiskirjeestäni. Tilaa uutiskirje

Kommentointi on suljettu.