EU-komissio julkaisi työohjelmansa – painopisteenä kestävän siirtymän toteuttaminen

Kuluneella viikolla komissio julkaisi tulevan vuoden työohjelmansa, jonka kärjessä ovat siirtymä kestävään talouteen, Euroopan kilpailukyky digitaalisessa taloudessa ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden vahvistaminen.

Mittava 43 aloitteen ohjelma ensi vuodelle sisältää presidentti Ursula von der Leyenin lupauksia noudatellen Euroopan laajuiset strategiat koskien tekoälyä, kyberturvallisuutta ja 5G-verkkoja, toimet oikeudenmukaisuuden palkkauksen puolesta ja työttömyyden kitkemiseksi, Euroopan pankkiunionin ja pääomamarkkinaunioneiden viimeistelemisen, sekä yhteistyön vahvistamisen EU:n ulkopuolisiin kumppaneihimme erityisesti Afrikassa ja Aasiassa.

Vahva painopiste vihreän kehityksen ohjelman eli Green Dealin toimeenpanemiseksi eri sektoreilla liikenteestä maatalouteen ja rahoitussektoriin hiilineutraaliuden saavuttamiseksi 2050 mennessä.

Ohjelma ennakoi lupaavasti, että komissio on tarttumassa tosissaan edessämme oleviin haasteisiin. On hyvä saada aloitteet lainsäätäjien, eli parlamentin ja jäsenmaista muodostuvan neuvoston pöydälle mahdollisimman pian.

Euroopalla ei ole aikaa hukattavana, joten on tärkeää kääriä hihat ja ryhtyä ratkaisemaan haasteita yhdessä.

Työohjelman kokonaisuudessaan löytää täältä englanniksi (odottaa vielä käännöstä muille eurooppalaisille kielille):

https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/cwp-2020-annex-1_en.pdf

Työohjelmaa tarkentava tiedonanto https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/cwp-2020_en.pdf

Kommentointi on suljettu.