Tilaa uutiskirje
Tykkää Facebookissa
Seuraa Twitterissä
Tilaa kanava
Seuraa Periscopessa

Muistiliitto: Sirpan tarina

”Äidin luona on aina joku”

Sirpa Pietikäisen muistisairas Sylvi-äiti asuu samassa taloudessa. Huoli seuraa tytärtä erityisesti silloin, kun hän on pois kotoa ja kännykkä soi myöhään illalla.

”Äitini Sylvin muistisairaus diagnosoitiin 1990-luvun puolivälin jälkeen, kun se vielä oli hyvin lievä. Hän täyttää syksyllä 93 vuotta ja asuu samassa taloudessa, kahden perheen omakotitalossa, kuin minä ja puolisoni. Kotona asuminen loppuun asti on aina ollut itsestään selvää niin äidilleni kuin minulle.

Koko ajan olen ollut töissä lukuun ottamatta sitä, että saattohoidin isääni puolisen vuotta. Olen saanut hyviä ihmisiä niin työllistämistuella kuin muutenkin äitiä hoitamaan. Kolmen neljän naisen tiimi hoitaa äitiäni säännöllisesti, ja lisäksi muutama hoitaja on tarvittaessa saatavilla.

 

Lisää Sirpan tarinasta voit lukea musitiliiton nettisivuilta: https://www.muistini.fi/tarinat/aidin-luona-aina-joku

Kommentointi on suljettu.