ET-Lehti: Sirpa Pietikäinen: ”Minulla on varaa äitini kotihoitoon”

Sirpa Pietikäisen äidin ympärivuorokautista hoitoa avittaa työttömän saama palkkatuki. Sirpa Pietikäisen pian 90-vuotta täyttävän Sylvi-äidin ympärivuorokautinen kotihoito on ollut taloudellisesti mahdollista, koska tytär on voinut palkata tehtävään myös palkkatukeen oikeutettuja työttömiä. Naisia, jotka ovat osoittautuneet tässä tehtävässä erinomaisiksi, vaikka heillä ei ole erityistä koulutusta. Työllistämistukea myönnetään kuitenkin vain pätkittäin. Enimmillään sen voi ketjuttaa kahteen vuoteen….

Sirpa Pietikäisen äidin ympärivuorokautista hoitoa avittaa työttömän saama palkkatuki.

Sirpa Pietikäisen pian 90-vuotta täyttävän Sylvi-äidin ympärivuorokautinen kotihoito on ollut taloudellisesti mahdollista, koska tytär on voinut palkata tehtävään myös palkkatukeen oikeutettuja työttömiä. Naisia, jotka ovat osoittautuneet tässä tehtävässä erinomaisiksi, vaikka heillä ei ole erityistä koulutusta.

Työllistämistukea myönnetään kuitenkin vain pätkittäin. Enimmillään sen voi ketjuttaa kahteen vuoteen.

– Sekä hoidettavan että työntekijän kannalta olisi suureksi eduksi, jos sama hoitosuhde voisi jatkua ainakin viisi vuotta. Vältyttäisiin jatkuvalta ihmisrumbalta ja kokeiluilta. Varsinkin muistisairas hyötyy, jos arjen ympäristössä ja rutiineissa on mahdollisimman vähän muutoksia, Sirpa tietää.

Lisää voit lukea et-lehden sivuilta oheisesta linkistä: https://www.etlehti.fi/artikkeli/uusia_alkuja/sirpa_pietikainen_minulla_on_varaa_aitini_kotihoitoon

Kommentointi on suljettu.