Raahen seutu: Mepit eivät usko ydinvoimaan

Raahen seutu haastatteli meppejä Hanhikivelle rakennettavasta Fennovoiman ydinvoimalaprojektista. Ydinvoiman lisärakentaminen ei ole viisasta taloudellisesti eikä ympäristön kannalta. Se ei ole myöskään ratkaisu ilmastonmuutokseen. Energiarakenne on murroksessa, eikä ydinvoima istu uuteen rakenteeseen. Uusiutuvat energiamuodot, erityisesti aurinko- ja tuulienergia, tulevat olemaan ratkaisu nopeutuvalla aikataululla. Ne myös tulevat yhä edullisemmaksi. Lisäksi on hyvä muistaa, ettei ydinvoima ole riskitöntä,…

Raahen seutu haastatteli meppejä Hanhikivelle rakennettavasta Fennovoiman ydinvoimalaprojektista.

Ydinvoiman lisärakentaminen ei ole viisasta taloudellisesti eikä ympäristön kannalta. Se ei ole myöskään ratkaisu ilmastonmuutokseen. Energiarakenne on murroksessa, eikä ydinvoima istu uuteen rakenteeseen. Uusiutuvat energiamuodot, erityisesti aurinko- ja tuulienergia, tulevat olemaan ratkaisu nopeutuvalla aikataululla. Ne myös tulevat yhä edullisemmaksi. Lisäksi on hyvä muistaa, ettei ydinvoima ole riskitöntä, eikä ole viisasta tuottaa lisäenergiaa korkeilla, epätodennäköisillä riskeillä, kun se voidaan tehdä uusiutuvilla energialähteillä. Ydinvoimaonnettomuus on pienellä todennäköisyydellään kuin negatiivinen lottovoitto: se on epätodennäköinen, mutta osuu joskus jonkun kohdalle. Ydinvoimaan luottaminen on vastuutonta, sillä siirretään ongelmat ja riskit tuleville sukupolville. Ydinjäte on potentiaalinen ympäristöriski kymmeniä tuhansia vuosia  Osoittaakin kohtuutonta itsevarmuutta väittää, ettei se tule aiheuttamaan ongelmia.  Ydinvoima on siis moninkertainen virheinvestointi.

Koko haastattelu alla olevassa linkissä.

Raahen seutu_ydinvoima

Kommentointi on suljettu.